22 Temmuz 2017 Cumartesi

Üniversite Hastanelerinin Tıbbı Malzeme Teminine Sağlık Bakanlığından Destek

19 Ağustos 2015 Çarşamba 00:43 tarihinde eklendi | 1377 defa okundu

Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu, üniversite hastanelerinde yaşanan sorunların çözümü için devreye girdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nu bakanlıktaki makamında ziyaret etti.

Görüşmede yapılan ön değerlendirmeler neticesinde, Sağlık Bakanlığı ve YÖK arasında üniversite hastanelerinin tıbbi ve sarf malzeme ihtiyacının karşılanmasını içeren bir çerçeve protokolü imzalanması noktasında görüş birliğine varıldı.

Hazırlanacak protokol ile üniversite hastanelerinin durumunun ve sorunlarının tüm boyutlarıyla değerlendirmeye alınacağı bir komisyon oluşturulması da planlanıyor.

Görüşmede ayrıca üniversite hastanelerinin "tıbbi ve sarf malzeme" ihtiyacının bakanlık tarafından karşılanması kararlaştırıldı. Bu destekten tüm üniversite hastanelerinin faydalanabilmesi de sağlanacak.

Bakanlık ve YÖK arasında imzalanması planlanan çerçeve protokolün ardından, tıbbi ve sarf malzeme ihtiyacı olan üniversite hastaneleri Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile ayrı bir protokol imzalayarak destek alabilecek.

DMİS

DMİS ANALİTİK

TİTUBB

MERGENTECH WEB

E-BEYANNAME

SUT

MEDULA HASTANE

İHALE İLANLARI

EKAP

BÜTÇE DUYURU

2017 yılı bütçe hazırlıklarında kullanılacak bütçe cetveli için tıklayınız.

DÖKÜMAN ARŞİVİ